• rmc-site-xl-banner-1
  • rmc-site-xl-banner-2
  • rmc-site-xl-banner-3

Taxipaspoort

Wat is een Taxipaspoort?
Het Taxipaspoort helpt de chauffeur te informeren over bijzonderheden van de passagier zoals epilepsie, ADHD, astma en andere zaken waar de taxichauffeur rekening mee moet houden tijdens de taxirit. Bovendien kan de taxichauffeur aan de hand van de gegevens op het Taxipaspoort – indien nodig – direct contact opnemen met de vermelde contactpersonen indien zich een calamiteit voordoet. Het taxipaspoort is bestemd voor kinderen en volwassenen.

Op het Taxipaspoort staan de meest belangrijke informatie vermeld zoals foto, naam, adres en geboortedatum, contactpersonen en hun rechtstreekse telefoonnummers, gegevens van de school/instelling, gegevens van de vervoerder, enkele medische gegevens en sociale (gedrags-) gegevens.

Uiteraard is het Taxipaspoort er niet voor bedoeld om de chauffeur te attenderen op uit te voeren medische handelingen, zoals het toedienen van speciale medicijnen. Het is wel nuttig dat het Taxipaspoort vermeldt dat bijvoorbeeld een kind met autisme graag altijd op dezelfde plek zit, belang heeft bij een vaste route en/of dat een kind/volwassene met suikerziekte, als de suikerwaarde zakt, twee Dextro’s moet nemen.

Het Taxipaspoort is niet verplicht, maar is één van de initiatieven vanuit de taxibranche met als doel: Kwaliteitsverbetering van het leerlingen- en zorgvervoer.

Wat kost het Taxipaspoort en hoe komt het in uw bezit?
Het gebruik van het Taxipaspoort is gratis. In verband met de wet op de privacy moeten passagiers het Taxipaspoort zelf maken. Ga naar www.taxipaspoort.nl en kies voor de linker button 'versie voor kinderen' of de rechter button 'volwassenversie'. en vul de gevraagde gegevens in. Op deze website kunnen alle gewenste gegevens worden ingevuld. Vervolgens kan het Taxipaspoort geprint worden en aan de tas van de passagier bevestigd worden.

Het Taxipaspoort is een initiatief van:
ABC Taxikeurmerk Advies & Training
Telemannstraat 5
2901 EV
Capelle a/d IJssel
Telefoon: 010-8880666
Mobiel: 06-43891270
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
URL: www.taxikeurmerkadvies.nl
RMC-logo

Contact ons

Adres: Keenstraat 46, 3044 CD Rotterdam
Postbus: 11202, 3004 EE Rotterdam
Telefoon: 010-462 63 33
Fax: 010-208 58 60
Email: info@rmc-rotterdam.nl