• Header RMC 2 30082017

     

  • Header RMC 4 30082017

     

  • Header RMC 30082017

     

  • Header RMC 3 30082017
  • Header RMC 5 30082017

Oorsprong

Wij zijn ontstaan uit een samenwerking tussen OV en Taxi en ooit opgezet met als doel het vervoer van gehandicapten en ouderen in Rotterdam te organiseren.

De oorsprong van de Rotterdamse Mobiliteit Centrale (RMC) ligt in de jaren '80 in Oud Mathenesse: een echte volksbuurt in het westen van Rotterdam. Nico van der Knaap is hier welzijnswerker en ziet in zijn wijk regelmatig mensen die door hun leeftijd of handicap moeite hebben actief deel te nemen aan de samenleving. Hij besluit een poging te doen om een wijkbus van de grond te krijgen.

Wijkbus komt er!
Nico benadert de Rotterdamse Taxi Centrale (RTC). Men aarzelt geen moment en gaat direct, zoals een echte ondernemer betaamt, aan de slag. Er worden twee busjes ter beschikking gesteld. Men sluit een oude commodorecomputer aan om de ritten in te boeken. Niet veel later gaan onder toeziend oog van RTV Rijnmond de eerste passagiers mee naar de winkelstraat op de Franselaan.

Begin Vervoer op Maat
Wanneer de RET in 1994 de opdracht krijgt om het vervoer van mensen met een handicap in Rotterdam te regelen, herinneren ze zich de wijkbus in Oud Mathenesse. Ze vragen de RTC of zij willen samenwerken in dit project. DIt is de start van het succesvolle Vervoer op Maat.

RMC als specialist
In 2003 verandert de Wet Personenvervoer, als gevolg daarvan gaat de RET zich uitsluitend op het openbaar vervoer richten. Voor het Vervoer op Maat, leerlingenvervoer, personeelsvervoer en alle andere activiteiten richten RET en RTC de Rotterdamse Mobiliteit Centrale (RMC) op. RMC heeft zich sinds deze oprichting ontwikkeld tot regisseur en specialist in dit doelgroepenvervoer. Precies met diezelfde passie voor mensen en mobiliteit als Nico, toen in Oud Mathenesse.

RMC logo wit payoff RGB

Contact ons

T: 010 - 462 63 33
E: info@rmc-nederland.nl